Tuesday 19 March 2013

RPT-hedgefond heve bullish vare spill første gang i 5 uker


                                                                                   

15 Mars (Reuters) - hedgefond og andre store spekulanter hevet deres bullish spill på amerikanske varer for første gang i fem uker, piling det meste i naturgass og mais på grunn av gunstige tilbud og etterspørsel situasjoner, handel data viste på fredag.

Naturgass så nær $2 milliarder verdt av nye netto lange kontrakter av såkalte penger ledere i løpet av uken til 12 mars, ifølge Reuters beregninger av dataene som er utgitt av Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Mais hadde nesten 1 milliard dollar i friske tilsig, den CFTC ukentlig rapport på vare handelsmann stillinger viste. Rapporten er utarbeidet ved utgangen av hver tirsdag og utstedt på fredager.

Bredt optimistisk stemning blant hedgefond og spekulanter i løpet av uken til 12 mars hevet netto lange administrerte pengene over 22 råvaremarkedene til mer enn $59 milliarder fra rundt $54 billion ved utgangen av mars 5.

Økningen på ca $5 milliarder var først i fem uker, og kom etter at netto lange pengene hadde falt til et 15-måneders lav, Reuters registreringer av CFTC rapportene viste.

Nesten $30 milliarder i netto klarte lang penger ble utryddet over den siste måneden som hedgefond og andre ikke-kommersielle investorer kutt deres vare holdings på frykt om den globale økonomiske oppturen. Noen av de pengene gikk til aksjer som nøkkelen Dow indeks for amerikanske aksjer hit rekordhøyder.

I tilfelle av naturgass traff nettet long posisjon holdes av penger ledere en treårig high for uken til 12 mars som kaldt vær kjørte amerikanske etterspørselen etter gass som brukes i oppvarming.

Gasskontrakter på New York Mercantile Exchange (NYMEX) så en netto tilsig av 1,2 milliarder dollar fra hedgefond og andre spekulanter. Gass stillinger på InterContinental Exchange (ICE) så en netto lang bygge nesten $600 millioner.

I fredagens handel traff foran måneders naturgass kontrakten på NYMEX en 3-1/2-måneders høy på $3.924 per million British thermal enheter etter prognoser for more kaldt vær i viktige amerikanske forbruker regioner neste uke.

Handelsfolk sa diagram bildet for gass så støttende, med den foran-måneders kontrakten for å ha brutt gjennom flere viktige motstand nivåer på sine 25 prosent rally fra fem ukers lav på $3.125 per mmBtu hit i midten av februar.

Men noen advarte om at den forestående enden av vinteren kunne gi motstand mot høyere priser.

"Som vi har vært å merke seg, men markedet er i full Vær-drevet modus her og er bare så sterk som den underliggende prognosen, og vil se en downside teste en gang vær mønster endringer, sier Citi Futures energi spesialist Tim Evans.

Netto lenge administrerte pengene i korn steg av nesten $920 millioner.

Nøkkel andre måneders mais kontrakten på Chicago Board of Trade samlet seg i fire av de fem øktene i løpet av uken til 12 mars, nådde en nær fem-ukers høy på $7.17-3/4 en skjeppe.

Oppkjøringen kom etter at amerikanske Department of Agriculture holdt til en overraskende beskjeden ending aksjer prognose av 632 millioner bushels for korn i inneværende sesong - minste tilbudet i 17 år mot markedets forventninger for en uptick i estimater. (Redigering av Bob Burgdorfer)


Relaterte artikler: http://theavantigroup.blogspot.com/ and

1 comment: